Het Feest van de Geest

12 mei

 

Op en om het Domplein zijn er bijzondere rondleidingen: u kunt de klokken van de Dom van dichtbij bekijken, de verborgen geschiedenis op en rond het Domplein ontdekken of op pad gaan met de digitale wichelroede. In de Domkerk is er onder meer een toneelspel over Pinksteren. Bouw mee aan een installatie of schilderij of laat je inspireren door het ‘reliflex spel’. Ook voor kinderen is er van alles te doen: schilderen, verteltheater of vanaf de eerste trans van de Domtoren jouw inspiratie aan een ballon over de stad uit laten zweven. Daarnaast is er live muziek (o.a. een concert met Kite Man en de beiaardier!) en is er een openlucht-debat over bezieling door de eeuwen heen. Op en om het Domplein waait de geest stevig en je kunt er de hele dag terecht om in vuur en vlam te raken!

Toepasselijkerwijs zal er (biologisch) Paulusbier worden geschonken.

feestvdgeest

Ik deed de gehele productie van het festival (communicatie, logistiek, terrein, coördinatie verschillende programmerende partijen, budgetbewaking etc) in opdracht van Initiatief Domplein:

Tweeduizend jaar geschiedenis ligt verborgen onder het Domplein. Bisschoppen en keizers lieten hun sporen na. Initiatief Domplein wil deze rijk gevulde schatkamer beleefbaar en aanraakbaar maken. Zodat het Domplein uitgroeit tot een gastvrij, internationaal forum voor kennis, cultuur en religie.

Trouw – Utrecht viert met Pinksteren Feest van de Geest

RTV Utrecht – ‘Feest van de Geest’ op Domplein

NPO – Feest van de Geest

Alles over Utrecht – Eerste Feest van de Geest op Domplein

Aartsbisdom.nl – Utrecht viert met Pinksteren Feest van de Geest

Kosmopolis – Feest van de Geest 12 mei

Kosmopolis – Slotmanifestatie Feest van de Geest

Nederlandse Klokkenspel Vereniging – Jubileum UKV 80 jaar

De Oud Katholieke Kerk van Nederland – Op zoek naar een nieuw wij

Raad van kerken – Actie en Bezinning

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s