Het BijenFestival

2 sep

Een cross-over kunst- en milieufestival voor parkbezoekende gezinnen, bijenliefhebbers- en haters, kunstminners, lekkerbekken en muziekfans met een programmering waar iedereen kan ‘deelnemen aan kunst’.

bijen

“Zonder bijen, geen bestuiving, geen planten, geen dieren, geen mensen!”: Albert Einstein

BijenFestival

Onze voedselvoorziening is voor een belangrijk deel afhankelijk van de bestuiving door bijen en er is de laatste jaren een onrustbarende sterfte van de bijen in Nederland. Geen bestuiving door bijen betekent het verlies van producten als groenten, fruit, zaden en kool. Ook is het aanbod van bloemen sterk verschraald waardoor vele soorten wilde bijen in gevaar zijn. Reden genoeg om een BijenFestival te organiseren!

Met kunstervaringen, gekoppeld aan kennis, creëren we BijenBeschermers. Festivalbezoekers leren over bijensterfte of zelfimkeren, worden geënthousiasmeerd, en gaan bijenhotels in hun tuinen of op balkons neerzetten, drachtplanten zaaien, biologisch tuinieren, snoepgoed voor bijen neerzetten en bijvriendelijk stadsimkeren op hun dak!

Op 2 september, van 10.00 tot 17.30, GriftSteede Utrecht

We creëren bijen-awareness! We willen meer bijen in de stad! Wat goed is voor de bijen is ook goed voor de mens!

Programma: Kunst-Bijenhotels maken, BijenVlucht tekenen, BijenDans installatie bedienen, Ecolofiets & Plunk, Stadsimkers Diana Wildschut en Alexander Obermeijer, Bijtje Zoem, Expo-Lezing ‘Licht en Donker in het hart van de Imme’, Mevrouw Bakker, ILoveBeeing met lancering ‘Urban Bee Keeping’ cursussen, de jongens van de BijZaak, BijenZeepjes maken, Bijenwas schilderen, Roos Boum met ‘De Mythe van Mellifera’, een kijk-hommelkast van Fokkert en Adriano & Paulina.

Wat kun je zelf doen?

– Bijen doen het goed in de stad. Wordt dus een Urban Bee Keeper! – Zaai drachtplanten in de tuin, daar houden bijen van. – Zet bijenhotels in je tuin, daar kunnen solitaire bijen in wonen. (Of een steen met gaatjes, kistjes met lege slakkenhuisjes, zandhoopjes, of een conservenblik gevuld met limonaderietjes enz.) – Koop onbespoten groenten en fruit en bestrijd insecten of onkruid in de tuin op een diervriendelijke manier. – Kom langs op het BijenFestival en laat je informeren en inspireren! – Neem het festival op in je agenda en zet het in je nieuwsbrief. – Ga naar de Facebook pagina, vind hem leuk en deel het met je vrienden: http://www.facebook.com/BijenFestival – Bzzzz mee op de Twitterpagina: http://twitter.com/BijenFestival – Zet de YouTube promo op je website en facebook pagina en enthousiasmeer jouw netwerk: http://youtu.be/Su8TBR8XUSc

Het festival wordt georganiseerd door Stichting Stuifmeel, onder leiding van Nanette Danckaarts Contact: nanette@lombok.nl

Vroege Vogels – Red de Bijen: Bijenfestival

Duic – Kunst en milieu centraal tijdens ‘BijenFestival’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s